Sisäänkirjautuminen

 Asiakkaan ääni esille

Vuonna 2018 perustetun KTO:n asiakasraadin tehtävänä on saada asiakkaiden ääni entistä enemmän kuuluviin. Neljästi vuodessa kokoontuvaan raatiin on valittu edustajia jokaisesta KTO:n asumisyksiköstä.
 
– Kiva juttu, että me asiakkaat saamme entistä enemmän vaikuttaa siihen, millaista ohjelmaa meille järjestetään, toteaa asiakasraadin toukokuisessa kokouksessa puheenjohtajana toiminut Jouko Lilja.

– Asiakasraati on hyvä paikka vaikuttaa teemapäivien ja koulutusten sisältöön, täydentää asiakasraatilainen Oskari Vuorinen.
IMG_1446_rajattu.jpg
 Asiakasraadin puheenjohtaja Jouko Lilja

 
Naskarlan asumisyksikön edustajat on valittu yksikön sisäisellä vaalilla.
 
– Vähän kyllä ihmetyttää, miksi juuri minut on tähän valittu, kun en edes yhtään kampanjoinut. Ehkä minut valittiin siksi, että nautin muiden asukkaiden luottamusta ja he uskovat, että pystyn ajamaan heidän asioitaan parhaalla mahdollisella tavalla, pohtii Heidi Sainio.
 
Raadin kokouksissa noudatetaan samankaltaisia järjestäytymissääntöjä kuten yhdistysten tai valtuustojen kokouksissa. Aluksi valitaan puheenjohtaja joka nuijineen pitää järjestystä yllä. Sihteeri kirjoittaa kokouksesta muistion, joka julkaistaan KTO:n nettisivuilla. Myös asiakasraadin muu materiaali julkaistaan netissä, ja sitä kautta kuka tahansa voi käydä jättämässä asiakasraadille aiheen käsiteltäväksi.
IMG_1429.JPG
Asiakasraati kästteli 21. toukokuuta pidetyssä kokouksessaan oallisuutta
 

21.5. aiheena oli osallisuus, johon tutustuttiin videoita katsoen ja ryhmätöitä tehden. Puheenjohtaja Lilja luonnehti kokousta onnistuneeksi.
 
– Oli hyvä kokous ja mielenkiintoinen aihe. Enemmän pitäisi vielä kiinnittää huomiota siihen, että kunnioitettaisiin puheenjohtajan jakamia puheenvuoroja, eikä kälätettäisi päälle.
 
Vaikka asiakkaita on viime vuosina alettu kuunnella entistä enemmän, ovat Lilja, Vuorinen ja Sainio yhtä mieltä siitä, että töitä on vielä tehtävänä.
 
– Toivotaan vielä, että henkilökunta kuuntelisi enemmän meitä ja pitävät tärkeinä, että kehitysvammaiset haluavat vaikuttaa. Itsemääräämisoikeudesta olisi kiva saada lisää tietoa, sillehän voisi järjestää oman teemapäivänsä, sanoo Sainio.
 
Teksti ja kuvat: Antti Kauppinen
 

IMG_1432.JPG

IMG_1443.JPG