Sisäänkirjautuminen
Olet tässä: Skip Navigation Links > Palvelut

 Palvelut

KTO:n visio on olla länsirannikon sote-alueen
erityisosaajakeskus henkilöille, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia haasteita. Pyrimme tähän tarjoamalla asiakkaidemme arjen tueksi palveluita, jotka perustuvat oikeudenmukaisuuteen, turvallisuuteen, hyvään yhteishenkeen ja arvostavaan vuorovaikutukseen.

Toiminnallisesti KTO sisältää:

  • kuntoutuskeskuksen
  • asumispalvelut ja niitä tukevat työllistymistä ja osallisuutta edistävät toiminnat sekä elämäntaitovalmennuksen

Kuntoutuskeskus

Vuonna 2017 käyttöön otetussa kuntoutuskeskuksessa on kuntoutus- ja kriisipaikkoja henkilöille, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia haasteita. Lisäksi KTO:n asiantuntijat jalkautuvat koteihin, asumisyksiköihin, kouluihin ja muihin asiakkaan arkiympäristöihin.

Asumispalveluja 16 yksikössä

KTO tarjoaa asiakkailleen asumispalveluita kuudessatoista asumisyksikössä eri puolilla Varsinais-Suomea. Asumisessa korostuvat asiakkaan oikeudet, yksilölliset tarpeet ja omannäköinen elämä. Itsemäärääminen ulottuu arjessa asiakkaan jokapäiväisiin toimiin. Asumispalveluissa on käytössä yksilöllisen tuen laatukriteerit.

Työllistymistä ja osallisuutta edistävä toiminta

Eri-ikäisille asiakkaille tarjotaan työllistymistä edistävässä toiminnassa tai osallisuutta edistävässä toiminnassa monipuolisia ja sisällöltään mielekkäitä toimintavaihtoehtoja. KTO:ssa on aloitettu kuntoutusasiakkaiden työhönvalmennus vuonna 2014. KTO:n työllisyyttä ja osallistumista edistävät toiminnat ovat olleet kehittämässä ja jalkauttamassa valtakunnallisia osallisuutta ja työllistymistä edistävän toiminnan laatukriteerejä.

KTO:ssa tarjotaan elämäntaitovalmennusta kehitysvammaisille ja muuta erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat valmennusta itsenäiseen elämään, työhön ja jatko-opintoihin. Peruskoulun erityisopetusta annetaan KTO:n hallinnoimassa Mylly-Antin koulussa.

Tutustu KTO – Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen esitteeseen.
in English
på svenska

Palveluihin hakeutuminen

Laatupolitiikka

Yhteystiedot

Seija Aaltonen
kuntayhtymän johtaja, johtava ylilääkäri
050 597 4980
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi