Sisäänkirjautuminen
Logo
Olet tässä: Skip Navigation Links > Palvelut

 Palvelut

KTO:n visio on olla länsirannikon sote-alueen
erityisosaajakeskus henkilöille, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia haasteita. Pyrimme tähän tarjoamalla asiakkaidemme arjen tueksi palveluita, jotka perustuvat tasa-arvoon, turvallisuuteen, yhteishenkeen ja arvostavaan vuorovaikutukseen.

Toiminnallisesti KTO sisältää

 • tuki- ja osaamiskeskuksen
 • asumispalvelut ja niitä tukevat työ- ja
  päivätoimintapalvelut sekä valmentavan koulutuksen.

Vuonna 2017 käyttöön otetussa tuki- ja osaamiskeskuksessa on kuntoutus- ja kriisipaikkoja henkilöille, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia haasteita. Lisäksi KTO:n asiantuntijat jalkautuvat koteihin, asumisyksiköihin, kouluihin ja muihin asiakkaan arkiympäristöihin.

KTO tarjoaa asiakkailleen asumispalveluita kahdeksassatoista asumisyksikössä eri puolilla Varsinais-Suomea. Asumisessa korostuvat asiakkaan oikeudet, yksilölliset tarpeet ja omannäköinen elämä. Itsemäärääminen ulottuu arjessa asiakkaan jokapäiväisiin toimiin. Asumispalveluissa on käytössä yksilöllisen tuen laatukriteerit.

Eri-ikäisille asiakkaille tarjotaan työ- ja päivätoiminnassa monipuolisia ja sisällöltään mielekkäitä toimintavaihtoehtoja. KTO:ssa on aloitettu kuntoutusasiakkaiden työhönvalmennus vuonna 2014. KTO:n työ- ja päivätoiminta on ollut kehittämässä ja jalkauttamassa valtakunnallisia osallisuutta ja työllistymistä edistävän toiminnan laatukriteerejä.

KTO:ssa tarjotaan valmentavaa koulutusta kehitysvammaisille ja muuta erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille, jotka tarvitsevat valmennusta itsenäiseen elämään, työhön ja jatko-opintoihin. Peruskoulun erityisopetusta annetaan KTO:n hallinnoimassa Mylly-Antin koulussa.

Tutustu KTO – Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen esitteeseen.
in English
på svenska

 

Yhteystiedot

Seija Aaltonen
kuntayhtymän johtaja, johtava ylilääkäri
050 597 4980


Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi

 • KTO – kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus
  Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä
  erityishuoltopiiri@kto-vs.fi
 • Myllyojantie 2, 21520 Naskarla
 • Vaihde 0400 929 220, ma-pe 8.00-15.00
  Akuuttisairaanhoitaja 050 597 4983
 • Tietosuoja