Sisäänkirjautuminen

 Paaskunnan asumisyksikkö

"Yhdessä tehden kohti itsenäisempää elämää"

KENELLE

Paaskunnan asumisyksikkö tarjoaa asumista kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat apua, ohjausta tai tukea arjessa selviytymiseen. Paaskunta on avopuolen yksikkö, jossa toteutetaan kahden oven periaatetta. Kuntoutuessaan asiakkaalla on mahdollisuus saada apua vähemmän, ja vastaavasti kunnon heikentyessä apua saa tarvittaessa enemmän.

Yksikössä on 15 asiakaspaikkaa, joista 3 on tuettua asumista, 3 ohjattua asumista ja 9 autettua asumista. Pihapiirissä olevassa rivitalossa asuu kolme itsenäisesti pärjäävää ja vain vähän tukea tarvitsevaa henkilöä. Päärakennuksessa asuu yhdeksän henkilöä, jotka tarvitsevat paljon ohjausta, tukea ja apua. Eriytetyssä osassa asuu kolme henkilöä, jotka tarvitsevat ohjausta asumisen tueksi.

SIJAINTI JA TILAT

Paaskunnan asumisyksikkö sijaitsee Turussa Nummen kaupunginosassa lähellä Halisten koskea. Kävelymatkan päästä löytyy kauppoja, kirjasto, urheilukenttiä sekä hyviä ulkoilu- ja harrastepaikkoja. Turun keskustaan on matkaa vajaat 3 kilometriä.

Paaskunnan asumisyksikössä asiakkaat asuvat vuokralla. Tuetussa rivitaloasumisessa asiakkailla on käytössään oma asunto, jossa on kylpyhuone ja keittokomero. Ohjatussa asumisessa asiakkailla on oma yksiö, jossa on avokeittiö, kylpyhuone ja tilava huone makuualkoveineen. Autetussa asumisessa asiakkailla on oma huone ja kylpyhuone. Kaikkien yhteisessä käytössä on kaksi olohuonetta, keittiö, kaksi pyykkihuonetta sekä saunatilat.

TOIMINTA

Asiakkaat saavat tukea, ohjausta ja apua yksilöllisen tarpeensa mukaisesti.  Asumisyksikön toiminta on ulospäin suuntaavaa, osallistavaa ja tarpeen mukaan strukturoitua. Asiakkaat voivat harrastaa, käydä töissä, opiskella tai käydä päivä- ja työtoiminnassa kykyjensä ja mieltymystensä mukaisesti. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme omaisten ja muiden läheisten kanssa. Toiminnassa hyödynnetään asiakkaille myönnettyjä avustajia ja esimerkiksi puhevammaisten tulkkauspalvelua. Itsemääräämisoikeus, kunnioittava kohtaaminen sekä oikeus oman näköiseen elämään ovat punaisena lankana tarjoamissamme palveluissa.

Yhteystiedot

Paaskunnan asumisyksikkö
Paaskunnankatu 10
20540 Turku
040 182 0420

Mervi Humalamäki
p
alveluesimies
040 506 5888

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi

Mervi rajattu.JPG