Sisäänkirjautuminen

 Ravitsemusterapia

​Ravitsemusterapiapalveluihin kuuluu asiakkaiden ravitsemustilan arviointi, yksilö- ja ryhmäneuvonta sekä ravitsemushoidon seuranta. Lisäksi palveluihin kuuluu myös asiakkaiden lähiomaisten ja kehitysvamma-alan ammattilaisten neuvonta ja koulutus. Neuvonta ja ravitsemushoidon seuranta pitävät sisällään muun muassa seuraavia asioita:

  • ravitsemushoito eri kehitysvammaoireyhtymissä
  • ravitsemushoito eri sairauksissa, kuten diabetes, keliakia ja muut ruoansulatuskanavan sairaudet tai ongelmat, neurologiset sairaudet, sydän- ja verisuonisairaudet, metabolinen oireyhtymä, syömishäiriöt ja allergiat
  • vajaaravitsemus tai riski vajaaravitsemukseen (huonovointisuus, syömättömyys, huono ruokahalu, puremis- tai nielemisvaikeus, oksentelu, lisääntynyt energiantarve)
  • letkuravitsemus
  • painonpudotus ja -hallinta.

Vastaanottotilanteessa voidaan käydä ruokapäiväkirjan pohjalta läpi asiakkaan tavanomaista ruokavaliota sekä kartoittaa ongelmakohtia, haasteita ja toiveita. Ravitsemusterapeutti pohtii yhdessä asiakkaan kanssa mahdollisia muutoksia ja vaihtoehtoja. Taustalla ovat sekä pohjoismaiset että suomalaiset ravitsemussuositukset, mutta ravitsemushoitosuunnitelma perustuu asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.  Ravitsemusterapiapalveluita tarjotaan Tuki- ja osaamiskeskuksessa, ja tarvittaessa ravitsemusterapeutti jalkautuu asiakkaan arkiympäristöihin.

​Yhteystiedot

Hanna-Maria Leino
ravitsemusterapeutti
040 630 9054
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi