Sisäänkirjautuminen
Olet tässä: Skip Navigation Links > Palvelut > Muut palvelut > Muuttovalmennus

 Muuttovalmennus

KTO:n asiakkaille tarkoitetun muuttovalmennuksen tavoitteena on valmentaa kehitysvammaista henkilöä, hänen läheisiään ja KTO:n työntekijöitä muutosta aiheutuvaan uuteen tilanteeseen. Muuttovalmennuksen tarkoituksena on huolehtia, että kehitysvammaisen henkilön muutto omaan kotiin ja uuteen ympäristöön sujuu mahdollisimman onnistuneesti.

Muuttovalmennuksella tuetaan kehitysvammaisen henkilön itsemääräämisoikeutta ja oikeutta itsenäiseen, oman näköiseen elämään. Tavoitteena on huolehtia, että kehitysvammainen muuttaja voi käyttää suurinta mahdollista itsemääräämisoikeutta omassa elämässään. Muuttajaa valmennetaan muuttoon yksilöllisen muuttosuunnitelman avulla. Muuttajan läheisiä valmennetaan luopumiseen ja heitä rohkaistaan luottamaan siihen, että läheinen pärjää uudessa kodissaan ja arjessaan. Läheiset saavat vertaistukiryhmästä tukea läheisen muuttamisesta aiheutuvan tyhjän tilan täyttämiseen mielekkäällä toiminnalla. KTO:n työntekijöitä valmennetaan perehdytyksen avulla omaksumaan uusia työtapoja, joilla he tukevat muuttajan itsemääräämisoikeutta ja mielekästä elämää.

Uuteen elämäntilanteeseen ja toimintaan sopeutuminen vie aikansa. Muuttovalmentaja tekee seurantaa ja on muuttajan, läheisten ja KTO:n työntekijöiden tukena vähintään muuttoa seuraavan vuoden ajan.

​Yhteystiedot

Elina Jokinen
vs. projektipäällikkö
040 513 2716

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi

  • KTO – kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus
    Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä
    erityishuoltopiiri@kto-vs.fi
  • Myllyojantie 2, 21520 Naskarla
  • Vaihde 0400 929 220, ma-pe 8.00-15.00
    Akuuttisairaanhoitaja 050 597 4983 Virka-ajan ulkopuolella
  • Tietosuoja