”Palkinto koko henkilöstölle” – KTO:lle ojennettiin SHQS-laaduntunnustus
-

Julkaistu

”Palkinto koko henkilöstölle” – KTO:lle ojennettiin SHQS-laaduntunnustus

KTO:n laatujärjestelmälle myönnettiin elokuun lopussa SHQS-laaduntunnustus. Laaduntunnustuksen eteen tehtiin pitkäjänteistä työtä koko henkilöstön voimin, ja kehittämistyö laadukkaampien palveluiden eteen jatkuu tulevaisuudessakin.

Johtoryhmä, kehittämispalvelut ja henkilöstön edustaja laaduntunnustuksen kanssa.

Laaduntunnustuksen ja onnittelut ottivat vastaan henkilöstön edustaja Heli Kaleva (vas.), asumispalvelujen johtaja Maiju Salonen, laatukoordinaattori Antti Kinnari, kuntayhtymän johtaja Sari Hietala, talousjohtaja Tero Nieminen, kuntoutuspalvelujen johtaja Marjut Mäki-Torkko, kehittämiskoordinaattori Liisa Nikkilä sekä asiantuntija- ja kehittämispalvelujen johtaja Oili Sauna-aho.


Sosiaali- ja terveydenhuollon laatuohjelma SHQS otettiin KTO:lla käyttöön vuonna 2018, ja elokuussa KTO palkittiin SHQS-laaduntunnuksella. Tunnustus kattaa kuntoutus-, asumis- ja asiantuntijapalvelut sekä työllistymistä ja osallisuutta edistävän toiminnan kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille.

Labqualityn johtava auditoija Merja Himanto kävi ojentamassa 12. syyskuuta SHQS-laaduntunnustuksen KTO:lle. Himanto kiitteli KTO:ta ja sen yksiköitä pitkäjänteisestä työskentelystä, toimivasta yhteistyöstä sekä vahvasta halusta kehittää organisaation toimintaa.

 

Merja Himanto onnittelee KTO:ta, ja Oili Sauna-aho ottaa tunnustuksen vastaan.

Labqualityn johtava auditoija Merja Himanto ojensi laaduntunnustuksen KTO:lle 12. syyskuuta 2022.
 

– Laaduntunnustuksen eteen on tehty töitä sitoutuneesti koko henkilöstön voimin usean vuoden ajan. Tämä on hieno kiitos meille kaikille. Laaduntunnustus osoittaa, että haluamme kehittää organisaatiota ja tarjota asiakkaillemme laadukkaita palveluita, kuntayhtymän johtaja Sari Hietala sanoo.

Hietala kertoo, että SHQS-laatuohjelma on nostanut esiin sekä KTO:n vahvuuksia että kehittämiskohteita. Kehittämistyö jatkuu Hietalan mukaan tulevaisuudessakin.

– Tämän prosessin aikana olemme kehittyneet ja oppineet paljon. Laaduntunnustus ei kuitenkaan ole päätepiste vaan ensimmäinen etappi.

 

Sari Hietala ja Oili Sauna-aho laaduntunnustuksen ja kukkakimpun kanssa.

– Voimme olla ylpeitä – laaduntunnustus on kiitos kaikille sen eteen töitä tehneille KTO:laisille, kommentoivat kuntayhtymän johtaja Sari Hietala sekä asiantuntija- ja kehittämispalveluiden johtaja Oili Sauna-aho.

 

Työ näkyväksi

SHQS-laatuohjelman myötä KTO:ssa alkoivat itsearvioinnit ja sisäiset auditoinnit vuonna 2019. Henkilöstön edustaja Heli Kalevan mukaan työntekijät ovat kasvaneet siihen, että työtä punnitaan eri tavoin.

– Aluksi auditoinnit hieman jännittivät, mutta luottamus omaan osaamiseen on niiden myötä kasvanut – ja osaamista täältä löytyy valtavasti, Naskarlan asumisyksikössä hoitajana työskentelevä Kaleva kertoo.

Kalevan mukaan SHQS-laaduntunnustus tekee näkyväksi sen, mitä KTO:ssa on tehty jo pitkään.

– Me työntekijät tiedämme tekevämme laadukasta työtä, mutta tämän tunnustuksen myötä työmme on todella tullut nähdyksi. Tämä on meille KTO:laisille palkinto siitä, mitä teemme asiakkaidemme eteen joka päivä.

Henkilöstön edustajana toimiva Kaleva kertoo olleensa tyytyväinen yhteistyöhön organisaation sisällä. Hän on yhtä mieltä Hietalan kanssa siitä, ettei kehittämistyö pääty laaduntunnustukseen.

– Laaduntunnustus ja laatuohjelma auttavat kehittämään organisaatiota oikeaan suuntaan. Tämä on koko organisaation mittainen matka, Kaleva kiteyttää.

 

Heli Kaleva.

– Meillä KTO:ssa tehdään töitä suurella sydämellä. On ilo olla osa sitä sydäntä, toteaa hoitaja ja henkilöstön edustaja Heli Kaleva.


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!