KTO turvaa asiakkaidensa palvelut myös kesällä
-

Julkaistu

KTO turvaa asiakkaidensa palvelut myös kesällä

Sosiaali- ja terveysalalla kesä on vaikeinta aikaa työvoiman saannin kannalta. Henkilöstövajeen poistamiseksi Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän (KTO) hallitus teki maanantaina päätöksen haittakorvauksen sekä rekrytointilisän ja -palkkion maksamisesta.

Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus (KTO) maksaa työntekijöilleen maksimissaan 500 euron korvauksen silloin, kun työntekijä joutuu siirtämään lomaansa työnantajan aloitteesta.

Lisäksi rekrytointitilanteen kannalta kriittisiksi määriteltävissä yksiköissä otetaan määräaikaisesti käyttöön rekrytointilisä ja -palkkio. Yksikköön työllistynyt työntekijä saa määräaikana 350 euron rekrytointilisän kuukausittain. Kertaluontoinen 500 euron rekrytointipalkkio maksetaan työntekijöille, joiden vinkistä saadaan rekrytoitua uusi työntekijä kesälomakaudeksi.

– Haluamme näillä toimilla turvata kehitysvammaisten asiakkaidemme hoidon ja palvelut tässä vaikeassa sosiaali- ja terveysalan henkilöstön rekrytointitilanteessa. Kyse on myös asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuuden varmistamisesta, sanoo kuntayhtymän johtaja Seija Aaltonen.

Rekrytoinnin kannalta kriittisiksi asumisyksiköiksi on määritelty Viklonpuisto (Loimaa), Pajukuja ja Anttilanhovi (Laitila), Sauvo (Sauvo), Strandvik ja Merenhelmi (Kemiö), Liuskallio (Mynämäki) sekä Palomäki (Littoinen). Tutkimus- ja kuntoutusyksiköistä kriittiseksi määriteltyjä ovat Kehitysvammalääketieteellinen hoito-, tutkimus- ja kuntoutusyksikkö sekä Lasten neuropsykiatrinen kuntoutusyksikkö (Paimio).

– Työntekijöiden pysyvyyden lisäämiseksi kevään aikana on tehty päätökset myös 250 euron kertakorvauksen maksamisesta tietyin rajoituksin henkilöstölle sekä liikunta- ja kulttuuriedun lisäämisestä. Toivomme näiden toimien tuovan helpotusta koulutetun henkilöstön rekrytointiin, Aaltonen toteaa.

Rekrytointitoimenpiteiden tehostamisesta on keskusteltu yhteisymmärryksessä henkilöstön edustajien kanssa.

 

Lisätietoja:

Seija Aaltonen
kuntayhtymän johtaja, johtava ylilääkäri
p. 050 597 4980, seija.aaltonen@kto-vs.fi
Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO
Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!