KTO:lle myönnettiin SHQS-laaduntunnustus
-

Julkaistu

KTO:lle myönnettiin SHQS-laaduntunnustus

Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO:n laatujärjestelmälle on myönnetty 26. elokuuta SHQS-laaduntunnustus. Tunnustus kattaa kuntoutus-, asumis- ja asiantuntijapalvelut sekä työllistymistä ja osallisuutta edistävän toiminnan kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Laaduntunnustus on voimassa kolme vuotta.

Laaduntunnustuksen logo, jossa lukee SHQS LAADUNTUNNUS LABQUALITY

Sosiaali- ja terveydenhuollon laatuohjelma SHQS otettiin KTO:lla käyttöön toiminnan kehittämiseksi vuonna 2018. Itsearvioinnit alkoivat vuonna 2019, ja nyt reilu kolme vuotta myöhemmin organisaatiolle on myönnetty laaduntunnustus.

– Laaduntunnustus ja ylipäänsä laatutyön systemaattinen kehittyminen kertoo siitä, että tarkastelemme toimintaamme kriittisesti ja etsimme kehittämistä vaativia osa-alueita. Näin myös johdolla on aivan erilainen tuntuma käytännön haasteisiin ja toiminnan kehittymiseen, kertoo KTO:n asiantuntija- ja kehittämispalveluiden johtaja Oili Sauna-aho.

– Näiden vuosien aikana on otettu isoja askeleita eteenpäin, ja laatutyön merkitys tunnistetaan yhä paremmin, hän lisää.

KTO:lla laatuohjelma käynnistettiin kouluttamalla johtoa ja esihenkilöitä sekä aloittamalla itsearvioinnit. Nyt käynnissä on neljäs itsearviointivuosi, ja takana on useita sisäisiä auditointeja. Laaduntunnukseen johtanut ulkoinen auditointi tehtiin keväällä 2022.

– Karttuneen tiedon ja ymmärryksen pohjalta monia ohjeistuksia ja käytäntöjä on kehitetty tai dokumentoitu aiempaa paremmin. Monessa asiassa on menty eteenpäin – samalla olemme saaneet arvokasta ymmärrystä siitä, mitä seuraavaksi kehitämme, Sauna-aho kertoo.

KTO:n laatuasioita edistetään kehittämispalveluiden johdolla. Sauna-aho kuvaa laaduntunnustusta työvoitoksi, jonka myötä ensimmäinen todellinen tavoite saavutettu.

– Voimme olla ylpeitä – laaduntunnustus on kiitos kaikille sen eteen töitä tehneille KTO:laisille. Emme kuitenkaan ole vielä valmiita, joten työ ei lopu tähän. Aktiivinen kehittäminen jatkuu tulevaisuudessakin, se on tärkeä osa toimintaamme, Sauno-aho tiivistää.
 

Sosiaali- ja terveyspalvelujen laatuohjelma SHQS on lyhenne sanoista Social and Health Quality Standard. Lisätietoa laatuohjelmasta ja sen kriteeristöistä saa osoitteesta www.labquality.fi.

 

Lisätietoja: 

Oili Sauna-aho
asiantuntija- ja kehittämispalveluiden johtaja
040 172 6874
oili.sauna-aho@kto-vs.fi


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!