Vuoden 2023 koulutuskalenteri on nyt julkaistu – tervetuloa kouluttautumaan!
-

Julkaistu

Vuoden 2023 koulutuskalenteri on julkaistu – tervetuloa kouluttautumaan!

Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO:n vuoden 2023 koulutuskalenteri on julkaistu. KTO tarjoaa monipuolisia koulutuksia kehitysvammaisten ihmisten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Ilmoittautuminen koulutuksiin on nyt käynnissä.

KTO:n vuoden 2023 koulutuskalenteri on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen koulutuksiin on käynnistynyt. Koulutukset on suunnattu kehitysvammaisten ihmisten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Koulutukset järjestetään KTO:n koulutustiloissa Paimiossa Varsinais-Suomessa, mutta osaan koulutuksista on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Vuonna 2023 KTO tarjoaa monipuolisesti koulutuksia aiheista, jotka koskettavat kaikkia kehitysvammaisten ihmisten parissa työskenteleviä ammattilaisia.

– Luvassa on muun muassa koulutuksia itsemääräämisoikeudesta, emotionaalisesta kehityksestä ja puhetta tukevista kommunikaatiokeinoista. Koulutusten aiheet ovat tärkeitä – nämä asiat ovat kytköksissä suoraan kehitysvammaisten ihmisten elämänlaatuun, kertoo KTO:n kehittämiskoordinaattori Liisa Nikkilä.

Aiempina vuosina koulutukset ovat keränneet yhteen joukon monen alan ammattilaisia. Kiitosta on tullut muun muassa kokeneista kouluttajista ja käytännönläheisestä otteesta.

– Kouluttajina ovat alansa asiantuntijat, jotka pitkän kokemuksensa sekä tuoreen tietonsa avulla tarjoavat ammattilaisille kattavan tietopaketin ja työkaluja käytännön työhön.

Nikkilän mukaan työntekijöiden osaamisen kehittäminen on KTO:lla tärkeää niin asiakasturvallisuuden kuin työturvallisuudenkin edistämisen kannalta. KTO:n työntekijöitä koulutetaan ahkerasti, mutta koulutusten tarjoaminen myös muiden organisaatioiden ammattilaisille koetaan tärkeäksi.

– Meillä KTO:ssa on paljon osaamista, jota haluamme jakaa muille – näin edistetään yhdessä kehitysvammaisten ihmisten saamien palveluiden laatua, Nikkilä toteaa.

 


Asiasanat


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!