Koulutus ja kehittäminen
-

Koulutus ja kehittäminen  

KTO:lle on tärkeää panostaa osaamiseen sekä sen jatkuvaan ylläpitämiseen ja kehittämiseen – niin palveluntarjoajana, yli 600 ammattilaisen työnantajana kuin kehitysvamma-alan asiantuntijaorganisaationakin.

Toiminnassamme tarvittava osaaminen lähtee asiakkaiden tarpeisa. Riittävä, oikeanlainen osaaminen takaa palveluidemme laadun ja sen, että voimme tarjota asiakkaillemme parhaat edellytykset hyvään, omannäköiseen elämään. Organisaatiomme osaamisen kehittämisestä vastaa kehittämispalvelut. Osaamisen kehittäminen näkyy KTO:lla esimerkiksi koulutusten järjestämissä, oppilaitosyhteistyössä sekä tutkimus- ja kehittämishankkeissa.

 

Kouluttamiseen panostetaan

Työnantajana arvostamme vankkaa ammattitaitoa ja sen kehittämistä. Järjestämmekin työntekijöillemme säännöllisesti koulutuksia, joiden tarkoituksena on tukea ja vahvistaa työntekijöidemme osaamista ja siten myös työhyvinvointia ja työssä jaksamista. Oman henkilökuntamme lisäksi koulutamme myös muita kehitysvammaisten henkilöiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia.

Järjestämme yksiköissämme koulutusta myös toisen ja kolmannen asteen oppilaistosten opiskelijoille. Lisäksi KTO:lla tehdään paljon myös opinnäytetöitä ja muita tutkimuksia.

 

 

Alaa eteenpäin asiantuntemuksella

Asiantuntijaorganisaationa meille on tärkeää viedä myös koko kehitysvamma-alaa eteenpäin. Panostamme edelläkävijyyteen ja erityisosaamiseen: osallistumme kehitysvamma-alan tutkimukseen ja olemme mukana valtakunnallisissa hankkeissa asiantuntijana.  Alan kehittäminen edistää kehitysvammaisten ihmisten oikeuksia hyvään elämään. 

Sauna-aho, Oili

vaativien vammaispalvelujen päällikkö

Kinnari, Antti

laatukoordinaattori, kehittämispalvelut

Kankare, Jenna

kehittämissuunnittelija

Ranta, Kati

kehittämissuunnittelija, kehittämispalvelut