Sisäänkirjautuminen

 Merenhelmen asumisyksikkö

Merenhelmen asumisyksikkö ulkoapäin kuvattuna.

"Yksilöllistä elämää – helmi Kemiön ytimessä"

Kenelle

Merenhelmen asumisyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaisille henkilöille, joilla on yksilöllisiä avun ja tuen tarpeita. Merenhelmessä asuminen on turvallista ja mielekästä riippumatta tuen tarpeen määrästä ja laadusta. Asiakaspaikkoja Merenhelmen asumisyksikössä on 25, ja kaikki tilat ovat esteettömiä. 

Sijainti ja tilat

Merenhelmen asumisyksikkö sijaitsee Kemiön keskustassa palvelujen välittömässä läheisyydessä. Ympäristö on keskeisestä sijainnistaan huolimatta erittäin rauhallinen.

Yksikössä on suuri päärakennus, joka jakaantuu neljään siipeen. Jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone, joita voi sisustaa mieleisekseen. Yhteisiä tiloja ovat kolme viihtyisää oleskelutilaa, esteetön saunaosasto sekä pyykkihuone. Lisäksi asukkaiden käytössä on keittiö sekä toimintatila, joissa järjestetään virikkeellistä toimintaa asukkaiden toiveiden mukaan. Aidatulla sisäpihalla on suuri grillikatos, kasvihuone sekä istutuslaatikoita, joita hyödynnetään kesäaikaan aktiivisesti.

Toiminta

Asumisyksikkö tarjoaa asukkaille turvallista, yhteisöllistä asumista sekä virikkeellistä toimintaa jokaisen omien tavoitteiden ja mieltymysten mukaisesti. Asumisyksikön toiminnan perustana on kunkin asukkaan yksilöllinen suunnitelma, jossa huomioidaan toiveet sekä avun, tuen ja ohjauksen tarpeet. Merenhelmessä noudatetaan valtakunnallista ohjeistusta koskien yksilöllisen tuen laatukriteerejä. Tämä mahdollistaa asukkaille hyvän, omannäköisen elämän.​

Yhteystiedot

Merenhelmen asumisyksikkö
Koulutie 12
25700 Kemiö

040 574 8306

Teresa Hirvelä
palveluesimies
050 528 7907

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi


 • KTO – kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus
  Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä
  Myllyojantie 2, 21520 Naskarla
  erityishuoltopiiri@kto-vs.fi
 • Vaihde 0400 929 220, ma-pe 8.00-15.00
  Akuuttisairaanhoitaja 050 5974983 arkisin klo 14-07 ja viikonloppuisin ja juhlapyhinä 24h
  Asiantuntijasairaanhoitaja 040-8445606 arkisin klo 8-14
 • Sähköinen asiointi
  Tietosuoja