Sisäänkirjautuminen

 Paaskunnan asumisyksikkö

Paaskunnan asumisyksikkö ulkoapäin kuvattuna.

"Yhdessä tehden kohti itsenäisempää elämää"

Kenelle

Paaskunnan asumisyksikkö tarjoaa asumista kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat apua, ohjausta tai tukea arjessa selviytymiseen. Paaskunta on avopuolen yksikkö, jossa toteutetaan kahden oven periaatetta. Tämä tarkoittaa, että asunnossa on sekä oma ulko-ovi että ovi yhteisiin tiloihin. Asiakkaalla on mahdollisuus saada apua enemmän tai vähemmän oman kuntonsa mukaan.

Yksikössä on yhteensä 15 asiakaspaikkaa. Pihapiirissä olevassa rivitalossa asuu kolme itsenäisesti pärjäävää ja vain vähän tukea tarvitsevaa henkilöä. Päärakennuksessa asuu yhdeksän henkilöä, jotka tarvitsevat paljon ohjausta, tukea ja apua. Eriytetyssä osassa asuu kolme henkilöä, jotka tarvitsevat ohjausta asumisen tueksi.

Sijainti ja tilat

Paaskunnan asumisyksikkö sijaitsee Turussa Nummen kaupunginosassa lähellä Halistenkoskea. Kävelymatkan päästä löytyy kauppoja, kirjasto, urheilukenttiä sekä muita ulkoilu- ja harrastepaikkoja. Turun keskustaan on matkaa vajaat kolme kilometriä.

Paaskunnan asumisyksikössä asiakkaat asuvat vuokralla. Tuetussa rivitaloasumisessa asiakkailla on käytössään oma asunto, jossa on kylpyhuone ja keittokomero. Ohjatussa asumisessa asiakkailla on oma yksiö, jossa on avokeittiö, kylpyhuone ja tilava huone makuualkoveineen. Autetussa asumisessa asiakkailla on oma huone ja kylpyhuone. Yhteisessä käytössä on kaksi olohuonetta, keittiö, kaksi pyykkihuonetta sekä saunatilat.

Toiminta

Asiakkaat saavat tukea, ohjausta ja apua yksilöllisen tarpeensa mukaisesti.  Asumisyksikön toiminta on ulospäin suuntaavaa, osallistavaa ja tarpeen mukaan jäsenneltyä. Asiakkaat voivat harrastaa, käydä töissä, opiskella tai käydä päivä- ja työtoiminnassa kykyjensä ja mieltymystensä mukaisesti. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme omaisten ja muiden läheisten kanssa. Toiminnassa hyödynnetään asiakkaille myönnettyjä avustajia ja esimerkiksi puhevammaisten tulkkauspalvelua. Itsemääräämisoikeus, kunnioittava kohtaaminen sekä oikeus omannäköiseen elämään ovat palveluidemme ydin.

Yhteystiedot

Paaskunnan asumisyksikkö
Paaskunnankatu 10
20540 Turku
040 182 0420

Johanna Kallionpää
p
alveluesimies
040 506 5888

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi

 • KTO – kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus
  Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä
  Myllyojantie 2, 21520 Naskarla
  erityishuoltopiiri@kto-vs.fi
 • Vaihde 0400 929 220, ma-pe 8.00-15.00
  Akuuttisairaanhoitaja 050 5974983 arkisin klo 14-07 ja viikonloppuisin ja juhlapyhinä 24h
  Asiantuntijasairaanhoitaja 040-8445606 arkisin klo 8-14
 • Sähköinen asiointi
  Tietosuoja