-

Paaskunnan asumisyksikkö

Paaskunnan asumisyksikkömme tarjoaa asumista kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat apua, ohjausta tai tukea arjessa selviytymiseen. Yksikössämme on yhteensä 15 asiakaspaikkaa.

Paaskunnan päärakennuksessa asuu yhdeksän asiakasta, jotka tarvitsevat paljon ohjausta, tukea ja apua. Rakennuksen eriytetyssä osassa asuu kolme asiakasta, jotka tarvitsevat ohjausta asumisen tueksi. Lisäksi pihapiirissä olevassa rivitalossa asuu kolme itsenäisesti pärjäävää, vain vähän tukea tarvitsevaa asiakasta.

Paaskunta on avopuolen yksikkö, jossa toteutetaan kahden oven periaatetta: asiakkaiden vuokraamissa asunnoissa on sekä oma ulko-ovi että ovi yhteisiin tiloihin. Tuetussa rivitaloasumisessa asiakkailla on käytössään oma asunto, jossa on kylpyhuone ja keittokomero. Ohjatussa asumisessa asiakkailla on oma yksiö, jossa on avokeittiö, kylpyhuone ja tilava huone makuualkoveineen. Autetussa asumisessa asiakkailla on oma huone ja kylpyhuone. Yhteisessä käytössä on kaksi olohuonetta, keittiö, kaksi pyykkihuonetta sekä saunatilat.

Paaskunnan asumisyksikkö sijaitsee Turussa Nummen kaupunginosassa lähellä Halistenkoskea ja lähiluontoa. Kävelymatkan päästä löytyy kauppoja, kirjasto, urheilukenttiä sekä muita ulkoilu- ja harrastepaikkoja. Turun keskustaan on matkaa vajaat kolme kilometriä.

Asiakkaat saavat tukea, ohjausta ja apua yksilöllisen tarpeensa mukaisesti.  Asumisyksikön toiminta on ulospäin suuntaavaa, osallistavaa ja tarpeen mukaan jäsenneltyä: asiakkaat voivat harrastaa, käydä töissä, opiskella tai käydä päivä- ja työtoiminnassa kykyjensä ja mieltymystensä mukaisesti.

Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme omaisten ja muiden läheisten kanssa. Toiminnassa hyödynnetään asiakkaille myönnettyjä avustajia ja esimerkiksi puhevammaisten tulkkauspalvelua. Itsemääräämisoikeus, kunnioittava kohtaaminen sekä oikeus omannäköiseen elämään ovat palveluidemme ydin.

Palveluesimies

Kallionpää, Johanna

palveluesimies, Paaskunta

Yksikkö

Paaskunta, Turku

Paaskunnankatu 10, 20540 Turku