Kuntoutuspalvelut
-

Kuntoutuspalvelut

 

 

Kuntoutuskeskuksessamme Paimiossa tarjoamme kriisi-, tutkimus- sekä lyhyt- ja pitkäkestoisia kuntoutuspalveluja. Palveluiden sisältö räätälöidään aina yksilökohtaisesti palvelemaan jokaisen asiakkaan tarpeita ja tavoitteita.

Kuntoutuspalvelussa asiakas saa ympärivuorokautista tukea oman arkielämänsä suunnitteluun ja toteutukseen. Kuntoutus on tavoitteellista, suunnitelmallista ja määräaikaista. Yksilökeskeinen suunnitelma ohjaa kuntoutuspalvelujen sisältöä, ja se laaditaan tai päivitetään kuntoutuksen aikana.

Kuntoutuspalveluja tarjoavat yksikkömme ovat:

  • Kehitysvammapsykiatrinen kriisi- ja tutkimusyksikkö (Kepsy)
  • Neuropsykiatriset tutkimus- ja kuntoutusyksiköt (Nepsy 1 ja Nepsy 2)
  • Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö (Laneku)
  • Kehitysvammalääketieteellinen hoito-, tutkimus- ja kuntoutusyksikkö (Laku)

Vaativat moniammatillisen tuen palvelut

Kuntoutuspalvelumme perustuvat moniammatilliseen työskentelyyn. Asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan kuntoutukseen osallistuvat lääkäri, psykologi, sosiaalityöntekijä sekä lähityön kehitysvamma-alan osaajat. Tarvittaessa käytettävissä on myös toiminta-, puhe-, fysio- ja musiikkiterapeutti, autismi- ja/tai kommunikaatio-ohjaaja sekä seksuaalineuvoja. Asiakkaan lähiverkosto on mukana jakson tavoitteiden suunnittelussa ja jatkotoimenpiteistä päättämisessä.

Kuntoutuspalvelu sisältää asiakkaan tarvitseman ympärivuorokautisen tuen, ohjauksen ja hoidon, mahdollisen lääkehoidon suunnittelun ja toteutuksen sekä tilanteen mukaan tarvittavat lääketieteelliset tutkimukset. Kuntoutuspalveluihin kuuluu myös järjestettyä päivätoimintaa kuntoutuskeskuksessa tai työllistymistä edistävää toimintaa Ravattulan toimintakeskuksessa tai osallisuutta edistävää toimintaa Saippua Centerissä.

Tarjoamme kaikissa yksiköissämme myös lyhytaikaista huolenpitoa, jolla tarkoitetaan  intervallityyppistä jaksoa tai omaishoidon vapaajaksoa. Se on tarkoitettu lapsille, nuorille sekä niille kehitysvammaisille aikuisille, jotka asuvat omien vanhempien luona tai perhehoitokodissa. Jakson tarkoituksena on tukea perheen jaksamista.

 

Kuntoutuskeskus 

KTO:n kuntoutuskeskus sijaitsee Paimion Naskarlanmäellä. Vuonna 2017 valmistuneet tilat on suunniteltu tutkimuksen ja kuntoutuksen tarpeisiin. Kuntoutuskeskuksella on käytössä esimerkiksi terapia-allas ja aistihuone. 

Kuntoutuskeskuksessa sijaitsevat tutkimus- ja kuntoutusyksikkömme sekä asiantuntijapalvelumme.

"Kuntoutuspalveluissa yhdistyy eri alojen ammattilaisten osaaminen – moniammatillisuus on myös työyhteisön voimavara."

Marjut Mäki-Torkko, kuntoutuspalvelujen johtaja

Lisätietoja

Mäki-Torkko, Marjut

kuntoutuspalvelujen johtaja