Kehitysvammapsykiatriset kriisi- ja kuntoutuspalvelut
-

Kehitysvammapsykiatriset kriisi- ja kuntoutuspalvelut (Kepsy)

Kehitysvammapsykiatriset kriisi- ja kuntoutuspalvelut on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kehitysvamma, autismin kirjon häiriö tai muu neuropsykiatrinen häiriö sekä psyykkisiä oireita tai käyttäytymisen haasteita.

Kehitysvammapsykiatrisen kriisi- ja kuntoutusyksikön (Kepsy) palveluita ovat: 

  • kehitysvammapsykiatrinen kriisipalvelu
  • intensiivinen kehitysvammapsykiatrinen kuntoutus
  • tahdosta riippumattoman erityishuollon tarpeen selvittäminen
  • tahdosta riippumaton erityishuolto
  • palvelutarpeen arviointi.

Toteutamme palvelut moniammatillisesti asiakkaan tarpeen mukaisesti. Työskentelyyn osallistuvat sairaanhoitajat, lähihoitajat, lääkäri, psykologi, sosiaalityöntekijät sekä ohjaajat.

Yksikössämme on neljä eri solua, joissa on yhteensä 20 asiakaspaikkaa. Asiakkaalla on käytössään oma huone, jossa on suihku ja vessa. Yhteisessä käytössä ovat oleskelutila, ruokailutila sekä saunaosasto.

Toiminnassamme pyrimme rytmittämään arkea ja ylläpitämään asiakkaan toimintakykyä. Yksikössämme on kaksi ohjaajaa, jotka järjestävät arkipäivisin toimintaa: tavoitteena on edistää sosiaalisia vuorovaikutustaitoja, parantaa elämänlaatua ja tuoda päiviin mielekästä tekemistä. Kuuntelemme asiakkaiden toiveita, ja yhdessä heidän kanssaan harjoittelemme arjen taitoja muun muassa ruoanlaiton, liikunnan, musiikin, luovan toiminnan ja ulkoilun merkeissä.

 

 

Erkka Hakola
Palveluesimies, Kepsy

Palveluesimies

Hakola, Erkka

palveluesimies, kehitysvammapsykiatriset kriisi- ja kuntoutuspalvelut

Yksikkö

Kehitysvammapsykiatrinen kriisi- ja tutkimusyksikkö, kuntoutuspalvelut

Myllyojantie 2, 21520 Naskarla