Lasten ja nuorten neuropsykiatriset kuntoutuspalvelut
-

Lasten ja nuorten neuropsykiatriset tutkimus- ja kuntoutuspalvelut (Laneku)

Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö (Laneku) tarjoaa tutkimus- ja kuntoutuspalveluja lapsille ja nuorille, joilla on kehitysvamma, autismin kirjon häiriö tai muu neurologinen tai neuropsykiatrinen häiriö sekä kuntoutukseen tai käyttäytymiseen liittyviä vaativia erityistarpeita.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää lapsen tai nuoren kuntoutuksen, tuen ja ohjauksen tarpeet tai tarkentaa aiempaa diagnoosia. Toteutamme tutkimukset moniammatillisesti lääkärin, psykologin ja muiden asiantuntijoiden yhteistyönä. Palvelutarpeen kartoituksessa ovat mukana myös perhe ja yhteistyöverkko. 

Kuntoutuksella vahvistetaan lapsen tai nuoren toimintakykyä. Perheen ja muun lähiympäristön, kuten päivähoidon, koulun tai opiskelupaikan, kanssa etsitään yhdessä keinoja, joilla voidaan ratkaista haastavia tilanteita ja vahvistaa lapsen tai nuoren itsenäisempää toimintaa. Voimme toteuttaa kuntoutuksen jalkautuvana palveluna lapsen tai nuoren omassa ympäristössä tai KTO:n tuki- ja osaamiskeskuksessa – myös näiden yhdistelmä on mahdollinen asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan.

 

 

 

Marjukka Paajolahti-Halme
Palveluesimies, Laneku

Palveluesimies

Paajolahti-Halme, Marjukka

palveluesimies, lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö ja erityisperhetyö

Yksikkö

Lasten ja nuorten neuropsykiatrinen tutkimus- ja kuntoutusyksikkö, kuntoutuspalvelut

Naskarlanraitti 3, 21520 Naskarla (Paimio)