Sisäänkirjautuminen

 Polku 1 ja 2

elämäntaitovalmennus2.jpg

Elämäntaitovalmennuksen Polku 1 ja Polku 2 ovat suunnattu erityistä tukea tarvitseville nuorille ja nuorille aikuisille.

Elämäntaitovalmennuksen kesto on
tavanomaisesti 2-3 vuotta, ja se muodostuu pakollisista ja valinnaisista osista. Valmennuksen osia ovat toimintakyvyn ja opiskeluvalmiuksien vahvistaminen, työelämään valmentautuminen sekä osallisuutta vahvistava toiminta esimerkiksi retkien muodossa.

Toimintakyvyn vahvistaminen

Toimintakyvyn ja opiskeluvamiuksien vahvistamiseksi arkeen kuuluu esimerkiksi liikuntaa, itsetuntemuksen ja sosiaalisten taitojen vahvistamista, yhteiskuntatietoutta, tietotekniikkaa sekä arkimatematiikan taitoja.

Päivien aikana nuoret asioivat muun muassa kaupassa, kirjastossa, postissa, kahvilassa ja uimahallissa. Nuoret oppivat kulkemaan itsenäisesti linja-autolla tai taksilla koulun ja kotipaikkakunnan väliä. Tämän taidon oppimista tuetaan henkilökohtaisella opastuksella ja liikennekasvatuksella.

Työelämään valmistautuminen

Telämäntaidot eivät ole pelkästään ammattiin valmistavia taitoja, vaan niihin kuuluu myös vuorovaikutustaidot, asenne, oma-aloitteisuus ja aktiivisuus. Työpaikalla on myös sääntöjä, joita työntekijän tulee noudattaa. Näitä taitoja harjoitellaan työharjoittelujaksoilla.

Polut 1 ja 2 suorittavat työharjoittelunsa pääasiassa Ravattulan toimintakeskuksessa (Reivikatu 5-7 20540 Turku). Joissain tapauksissa opiskelija voi tutustua työelämään myös avotyössä toisena opiskeluvuotena. Mahdollisia avotyöpaikkoja ovat mm. kaupat ja päiväkodit. Työharjoittelusta ei makseta palkkaa.

 

Toimintakeskuksessa on yksitoista eri työryhmää: puu-, metalli-, keittiö-, ja ulkotyöryhmät sekä kudonta, pirta (käsityö), luovantoiminta ja neljä kokoonpanoryhmää. Opiskelija tutustuu näihin ryhmiin harjoittelunsa aikana mielenkiintonsa mukaan ja soveltuvuus huomioiden. Työharjoittelussa opiskelijan tukena ovat työryhmän ohjaaja sekä työharjoittelusta vastaava Elämäntaitovalmennusen ohjaaja.

Yhteystiedot

Elämäntaitovalmennus
Artturinkatu 2 E 41
20200 Turku
elamantaitovalmennus@kto-vs.fi


Mari Koski

Palveluesimies

040 651 5154

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@kto-vs.fi


 • KTO – kehitysvamma-alan tuki ja osaamiskeskus
  Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä
  Myllyojantie 2, 21520 Naskarla
  erityishuoltopiiri@kto-vs.fi
 • Vaihde 0400 929 220, ma-pe 8.00-15.00
  Akuuttisairaanhoitaja 050 5974983 arkisin klo 14-07 ja viikonloppuisin ja juhlapyhinä 24h
  Asiantuntijasairaanhoitaja 040-8445606 arkisin klo 8-14
 • Sähköinen asiointi
  Tietosuoja