Polku 3:n opinnot on suunnattu erityisesti nuorille, joilla on autismin kirjon häiriöitä ja/tai erityisiä haasteita kommunikoinnissa ja vuorovaikutuksessa.
Itsenäisyyden tukemista
Elämäntaitovalmennus tukee nuoria mahdollisimman itsenäiseen aikuisuuteen. Toiminnan painopiste on asumisessa ja arkitaidoissa. Keskeisinä tavoitteina ovat vuorovaikutustaitojen,
kommunikoinnin ylläpitäminen ja kehittäminen.
Arkitaitoja harjoitellaan päivittäin. Tavalliset kodin työt, kuten siivous ja ruuanlaitto, ovat tärkeä osa arjen sisältöä. Fyysistä kuntoa ja toimintakykyä ylläpidetään päivittäin ulkoilemalla sekä viikoittain liikuntatunneilla. Kädentaitoja ja motoriikkaa harjoitellaan
taidetunnilla ja työtoimintatunnilla.
Toimintaan kuuluu myös osallisuutta tukevia vierailuja, retkiä, sekä asiointia. Yksilöllisten tarpeiden mukaan toteutetaan myös esimerkiksi aistihetkiä, joiden aikana keho ja mieli pääsevät tutustumaan monipuolisesti erilaisia aisteja stimuloiviin virikkeisiin.
Työelämään valmentautuminen
Polku 3 nuorille suunnitellaan työelämään valmentautuminen yksilökohtaisesti. Osa heistä suorittaa sen erilaisina työtehtävinä elämäntaitovalmennuksen tiloissa ja osa Ravattulan toimintakeskuksessa.
Ravattulan toimintakeskuksessa on yksitoista eri työryhmää: puu-, metalli-, keittiö-, ja ulkotyöryhmät sekä kudonta, pirta (käsityö), luovantoiminta ja neljä kokoonpanoryhmää. Nuori voi tutustua työhön näissä ryhmissä omien valmiuksien ja tavoitteiden mukaan.
Työharjoittelussa nuoren tukena on työryhmän ohjaaja sekä työharjoittelusta vastaava Elämäntaitovalmennusen ohjaaja.