-

Työtoiminta

Työtoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja kehittää asiakkaidemme kykyjä ja taitoja sekä tukea aikuisuutta ja itsenäistä elämää. Työtoiminta on monipuolista, yksilölliseen suunnitelmaan perustuvaa toimintaa, joka edistää osallisuutta ja työllistymistä.  Tarjoamme työtoimintaa toimintakeskuksessa, ompelimossa, pesulassa ja ulkotyöryhmässä.

 

Ravattulan toimintakeskus

Ravattulan toimintakeskus tarjoaa työtoimintaa kehitysvammaisille henkilöille. Työtoimintaa toteutetaan asiakkaan toiveiden ja taipumusten mukaisesti, ja toiminnassa noudatetaan osallisuutta ja työllistymistä edistäviä laatukriteereitä.

Toimintakeskuksessa toimii 11 erilaista ryhmää: metalli-, puu-, ulko-, keittiö-, pirta- ja kutomoryhmä, luova toiminta sekä neljä kokoonpanoryhmää. Jokaisella ryhmällä on oma ohjaajansa.

Toimintakeskuksessa tehdään tilauksesta erilaisia alihankintatöitä sekä ompelu- ja kudontatöitä, minkä lisäksi tehdään myyntiin omia tuotteita, kuten tekstiilitöitä, lyhtyjä ja pihakalusteita. Asiakkaille tarjotaan myös liikkuvaa toimintaa oman talon ulkopuolella: toimintakeskus ottaa toimeksiantajilta vastaan alihankintatöitä, jotka voivat olla esimerkiksi kokooma-, purku- ja lajittelutöitä.

Toimintakeskuksessa töiden lisäksi päiviä rytmittävät ulkoilu ja monipuolinen oheistoiminta, kuten retket, rentoutukset ja musiikkituokiot. Asiakkaille järjestetään myös eri teemoihin keskittyvää pienryhmätoimintaa: toimintakeskuksella on esimerkiksi tunnetaito-, kehotietoisuus ja vuorovaikutustaitoihin keskittyvä ryhmä, työtaitoihin keskittyvä ryhmä ja iäkkäämmille asiakkaille suunnattu ryhmä.

Yhteystiedot

Ravattulan toimintakeskus, työllistymistä edistävät palvelut

Reivikatu 5–7 (Ravattulan Citymarketin pohjoispääty), 20540 Turku

 

KTO:n ompelimo, pesula ja ulkotyöryhmä

KTO:n ompelimo suunnittelee, toteuttaa ja korjaa tekstiilejä. Ompelimossa valmistetaan erityisosaamisella tekstiilejä, jotka helpottavat ja tukevat kehitysvammaisten henkilöiden, heidän läheistensä sekä hoitohenkilökunnan arkea. Ompelimo tekee ompelutöitä KTO:n omien yksiköiden lisäksi muille tilaajille.

Pesula vastaa KTO:n pyykkihuollosta. Pesulassa tehtäviin kuuluu muun muassa pyykin vastaanottoa, käsittelyä ja siirtämistä takaisin asiakkaalle.

Ulkotyöryhmä tekee Kuntoutuskeskuksen ja sen lähiympäristön alueella ulkotöitä, kuten haravointia ja piha-alueen siistimistä.